Τηλέφωνο :
+30 210 700 7139
Διεύθυνση :
Βίκτωρος Ουγκώ 30
Email :
info@digiastar.com business@digiastar.com
Οι δυνατότητες που σας προσφέρει μια καλή στρατηγική social media marketing ανοίγουν νέους ορίζοντες στην επιχείρησή σας!

Γιατί είναι απαραίτητο ένα Social Media Marketing Plan;

Για έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων τα social media αποτελούν πλέον μια σταθερά του μείγματος marketing. Το 74% των χρηστών δηλώνουν πως χρησιμοποιούν το Facebook και τα social media για επαγγελματικούς σκοπούς. Μέσω μιας σωστής στρατηγικής social media marketing έχετε πλέον τη δυνατότητα όχι μόνο να διαφημίσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας στο κοινό που σας ενδιαφέρει, αλλά και να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του. Το ερώτημα είναι πώς αυτό μπορεί να γίνει σωστά ώστε η επιχείρησή σας να έχει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος;

Γιατί να απευθυνθείτε στους ειδικούς της Digiastar;

Στη Digiastar συζητάμε μαζί σας, κάνουμε τη δική μας έρευνα στο διαδίκτυο και καταλήγουμε σε ένα social media plan, το οποίο φυσικά έχουμε συμφωνήσει μαζί σας. Πολλές επιχειρήσεις αναθέτουν το social media management σε κάποιον υπάλληλο, ο οποίος παράλληλα έχει και πολλές άλλες αρμοδιότητες. Συνήθως, μια τέτοια τακτική δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για να έχουν οι διαφημίσεις και οι δημοσιεύσεις στα social media της επιχείρησής σας τη μέγιστη δυνατή απόδοση θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικούς με γνώση και εξειδίκευση.

Στη Digiastar υλοποιούμε σωστά και με συνέπεια το social media plan έτσι ώστε αυτό να δημιουργήσει πραγματικά μεγάλη δυναμική για την επιχείρησή σας. Παρακάτω σας αναφέρουμε τα σημαντικότερα και ουσιαστικότερα βήματα ενός σωστού Social Media Marketing Plan.

Bήματα για ένα επιτυχημένο Social Media Marketing Plan

1. Συλλογή Δεδομένων

Το marketing χωρίς τα δεδομένα είναι μάλλον αβέβαιο και σε μια εποχή όπου τα δεδομένα οδηγούν τις εξελίξεις η γνώση είναι συνώνυμο της επιτυχίας. Έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία να συλλέξουμε δεδομένα όπως: τι προτιμάει το κοινό σας, τι συζητούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εταιρία σας αλλά και τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας. Άλλο ένα στοιχείο που κάνει τnν Digiastar να ξεχωρίζει είναι πως κάνουμε μια ενδελεχή αξιολόγηση στα social media που ήδη έχετε, έτσι ώστε να συνεχίσετε ό,τι ήδη λειτουργεί και να βελτιώσετε ό,τι φαίνεται πως δεν λειτουργεί.

2. Επιλογή του κατάλληλου μέσου

Τα πιο δημοφιλή social media είναι τα Facebook, Instagram, Twitter, Youtbe, Linkedin και Pinterest. Δεν χρειάζεται να έχετε παρουσία σε όλα αυτά αν αυτό δεν κριθεί απαραίτητο. Το παιχνίδι παίζεται στην σωστή επιλογή των κατάλληλων μέσων αλλά και στη χρήση του κατάλληλου tone of voice σε κάθε ένα από αυτά. Τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού σας είναι εκείνα που θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα αν το ηλικιακό γκρουπ στο οποίο απευθύνεστε είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών, τότε το Instagram είναι μια πάρα πολύ σωστή επιλογή.

social-media-marketing-plan-digiastar

3. Στρατηγική περιεχομένου

Το Content marketing κοστίζει 62% λιγότερο από το παραδοσιακό marketing και αναπαράγει έως και 3 φορές περισσότερες πωλήσεις. Για αυτό και η στρατηγική περιεχομένου δεν πρέπει να υποτιμάται ούτε να γίνεται στο πόδι.

Ένα σύνηθες και κατανοητό λάθος που γίνεται από τις περισσότερες επιχειρήσεις είναι η υπερβολική χρήση προωθητικών post. Παρόλο που στο παραδοσιακό μάρκετινγκ μια τέτοια τακτική είναι πολύ διαδεδομένη, στο social media marketing η προσέγγιση του κοινού θα πρέπει να είναι λίγο διαφορετική. Σύμφωνα με το Moz – ένα από τα μεγαλύτερα digital marketing community παγκοσμίως – ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι προσπάθειες του μάρκετινγκ στηρίζονται στην εμπιστοσύνη, τη δέσμευση και τη δημιουργία διαδικτυακών κοινοτήτων. Καλό θα ήταν λοιπόν, πέρα από τα προωθητικά post να υπάρχουν και post σχετικά με τα νέα του κλάδου στον οποίο ανήκει η επιχείρηση, χρήσιμες συμβουλές γύρω από το προϊόν ή την υπηρεσία που παρέχει και θέματα που ενδιαφέρουν το κοινό της με βάση τα δημογραφικά του στοιχεία.

social-media-marketing-agency-digiastar

Χρήσιμες Συμβουλές για το περιεχόμενο (content)

Α. Μην αναπαράγετε το ίδιο περιεχόμενο σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το κάθε ένα έχει το δικό του κοινό, άρα και ύφος με το οποίο θα πρέπει να απευθυνθείτε σε αυτό. Βελτιστοποιείστε το περιεχόμενο για κάθε μέσο.

Β. Δημιουργείστε ελκυστικό περιεχόμενο που θα κινεί το ενδιαφέρον του κοινού σας. Χρησιμοποιείστε catchy μηνύματα που να ταιριάζουν στη γλώσσα που μιλάει το κοινό σας, μοντέρνα γραφιστικά με όμορφα χρώματα, φωτογραφίες καλής ανάλυσης, ολιγόλεπτα βίντεο και φυσικά εκμεταλλευτείτε τα stories, όπου είναι διαθέσιμα.

Γ. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιες είναι οι καλύτερες ώρες και ημέρες δημοσίευσης στα κοινωνικά δίκτυα; Οι social media experts της Digiastar τις γνωρίζουν! Δημοσιεύστε την κατάλληλη ημέρα και ώρα ώστε να επιτύχετε τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση του post σας!

Δ. Όπως αναφέραμε και παραπάνω χρειάζεται να υπάρχει ποικιλία στη θεματολογία των δημοσιεύσεών σας. Σύμφωνα με το Hootsuite θα πρέπει:

• Το ⅓ των posts να αφορά στην προώθηση της επιχείρησής σας
• Το άλλο ⅓ των posts να αφορά σε ιδέες από τους influencers του κλάδου σας
• Το υπόλοιπο ⅓ των posts να αφορά σε προσωπικές ιστορίες (stories) ώστε να χτίσετε σταδιακά το brand σας

4. Διαφήμιση Social Media

H διαφήμιση στα social media μπορεί να αποδειχθεί ένα εξαιρετικό κομμάτι της social media marketing στρατηγικής σας, αφού σας δίνει τη δυνατότητα να στοχεύσετε το κοινό που σας ενδιαφέρει αλλά και σας δίνει πολύτιμα στοιχεία σχετικά με την αποδοτικότητα της διαφήμισής σας. Οι στόχοι που μπορείτε να επιτύχετε μέσα από τη διαφήμιση στα social media είναι:

• Aύξηση του brand awareness χωρίς να σπαταλήσετε υπέρογκα ποσά
Αύξηση των πωλήσεων
• Αύξηση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιχείρησή σας
• Αύξηση του κοινού σας και του engagement

Στη Digiastar διαθέτουμε τα πιο σύγχρονα εργαλεία για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεών σας. Σας στέλνουμε μηνιαίο report και μέσα σε αυτό θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες όχι μόνο για την επιχείρησή σας αλλά και για τους ανταγωνιστές σας. Με βάση την απόδοση της διαφήμισής σας κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις (λεκτικό, κοινό, εικαστικό, χρόνος προβολής) ώστε να πετυχαίνουμε συνεχώς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

social-media-marketing-plan-digiastar

Πακέτα Social Media

Η Digiastar πρωτοπορεί στην Ελληνική αγορά του social media marketing λανσάροντας πρώτη τα πακέτα Social Media. Έχουμε διαμορφώσει έτσι τα πακέτα μας ώστε να μπορείτε να αγοράσετε όποιο από αυτά καλύπτει τις ανάγκες σας ή να φτιάξετε το δικό σας custom πακέτο. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τα πακέτα μας, επισκεφτείτε τη σελίδα μας ή καλέστε μας στο σταθερό τηλέφωνο 210 545 2877 και ένας εκπρόσωπός μας θα χαρεί να συζητήσει μαζί σας και να σας προτείνει άμεσα λύση για αυτό που αναζητάτε.

έρευνα ηλεκτρονικού εμπορίου

Τα νέα μας
Τα νέα μας

Σχετικά άρθρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

“Η Digiastar είναι ένα καινοτόμο digital agency με εξειδίκευση στην κατασκευή ιστοσελίδων και στην εκπόνηση μελετών Digital Marketing. Προγραμματίζουμε και εκτελούμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που διασφαλίζουν την απόκτηση πελατών για την επιχείρηση σας online.”

DIGIASTAR

Βίκτωρος Ουγκώ 30
Αθήνα, 10438
+30 210 700 7139

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Copyright 2022 © Digiastar Technologies